Prinsessa ruusunen – Kokemukseni Matrix Roomilla – Sari

Prinsessa Ruusunen

Kiinnostuin kehotietoisesta valmennuksesta luettuani artikkelin ”Elämän valmentama” Voi Hyvin lehdestä kesällä 2013. Essi Lahti kertoi artikkelissa eläneensä vuosia itseään vastaan ja sanoi elämän muuttuneen kun hän tutustui kehotietoiseen valmennukseen. Matrix Roomin kerrottiin olevan kehotietoisuus-ja hyvinvointikeskus, jossa asiakkaiden ongelmia lähestytään kokonaisvaltaisesti.

Olin jo vuosia kärsinyt selittämättömistä kivuista eri puolilla kehoa, lisäksi koin jatkuvasti olevani ylikuormittunut työstä. Oma henkilökohtainen elämäni ja sosiaaliset suhteeni kapenivat kapenemistaan ja selitin tätä sillä, että kohtaan työssäni päivittäin niin paljon ihmisiä, etten jaksa enää vapaalla tavata juuri ketään. Voin huonosti, en jaksanut oikein kiinnostua mistään ja olin tyytymätön elämääni. En osannut yhdistää kehon ja mielen oireilua toisiinsa, eivätkä sitä olleet tehneet lääkärit tai mentoritkaan, joilta olin hakenut apua vaivoihini.

Vuoden päästä siitä kun tapasin Essin ensimmäistä kertaa, koen monen asian muuttuneen elämässäni. Tavattuani Essiä muutamia kertoja Matrix Roomissa, osallistuttuani Thomas Hertleinin Skills and Awareness kurssiviikonloppuun ja käytyäni Matrix Roomin Study groupissa olen oppinut katsomaan itseäni ikään kuin ulkopuolelta. Näen käyttäytymismalleja ja suhtautumistapoja, joita olen tietämättäni toistanut, vaikka ne ovat estäneet minua voimasta hyvin. Näen naisen, joka on aina halunnut olla muille mieliksi ja tehdä kaikille hyvää. Ja mikä tärkeintä, näen, että se hyväntekijä on tehdessään muille hyvää, unohtanut itsensä ja omat tarpeensa.

Polullani, jonka alussa vasta olen, minua ovat eniten auttaneet kohtaamiset Matrix Roomilla, Essi itse, hänen siskonsa Emmi ja toiset ryhmäläiset. Sellaista sydämellisyyttä, jolla meidät Matrix Roomiin otetaan vastaan, en ole kohdannut missään muualla. Essin ja Emmin oma heittäytyminen ryhmiin jakamalla omaa elämäänsä sekä ryhmäläisten välittäminen, kannustus ja tuki on ollut aivan ainutlaatuista. Siihen kuuluu oleellisena osana myös rehellinen, suora palaute asioista, joita ulkopuolelta katsottuna toisessa näkee.

Koska Matrix Roomin ja ryhmien henki on aina välittävä, kunnioittava ja lämmin, on kipeältäkin tuntuvaa palautetta omista käyttäytymismalleista ollut mahdollista ottaa vastaan. Ryhmäläiset ovat nähneet minussa mm. piilotettua häpeää, aggressioita, itseni kaltoinkohtelua ja epärehellisyyttä itselleni. Mitä ihmettä? Eivätkö he nähneetkään aina tunnollista, yltiörehellistä, toisista huolehtivaa työntekijää, äitiä ja vaimoa, joka tekee aina kaikkensa, mutta ei silti saa onnea osakseen?

Silmäni ovat alkaneet aueta, olen kuin herännyt ruususen unesta. En voi huijata muitakaan, miksi huijaisin itseäni. Voin ottaa vastuun elämästäni, alkaa pitää itsestäni, hyväksyä, että myös minulla on tarpeita sekä koettaa kuunnella kehoni lähettämiä viestejä. Saan tarvita muita ihmisiä ja he voivat pitää minusta ja haluta jakaa asioita kanssani ja jopa auttaa minua. Voin avata maailmaani toisille ja vaikka kaikki ei ole aina hyvin, se ei tee minusta huonoa. Olen edelleen nainen, vaikka minulle niin tärkeä äitiys oli hukuttaa sen alleen. Nyt kun lapset ovat lentäneet pesästä, on taas minun aikani ja saan tehdä asioita, joista nautin. Kunhan vaan herättyäni sadan vuoden unesta muistan mitä ne olivatkaan…J

Kiitän sydämestäni teitä Essiä ja Emmiä, olette ainutlaatuisia! Voin suositella lämpimästi Matrix Roomia ja study groupia kaikille, jotka haluavat ja uskaltavat kurkistaa omaan itseensä hiukan pintaa syvemmälle. Ja jotka ovat valmiita lähtemään pitkälle, todennäköisesti koko loppuelämän kestävälle matkalle, josta ei ole paluutaJ

Lämpimin ajatuksin Sari