Mitä Peppusi Kertoo Sinusta?

Iso pylly, pikku peppu, terhakka tarakka, söpö pylly, leväperä, ahteri, peräsin, konttori, ghetto booty, peba, rusinaluukku, arsu, äässi, trunkki, katseen vangitsija, bärs, rybbändegger, haitari, arse, hinuri ja hanuri – rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Mutta kuinka rakas on sinun peppusi?

Olen miettinyt asiaa omalta kohdaltani paljon. Erityisesti siltä kannalta, mitä peppuni minusta milloinkin kertoo.

Olen opiskellut kehon kieltä 10 vuotta.Työni puolesta olen oppinut lukemaan kehoa ja kuuntelemaan sen kertomia tarinoita. Työni perustuu Human Decoding -menetelmään. Se inspiroi jatkuvasti iloitsemaan kehon tavasta ilmentää sisäisiä tarinoitamme, myös berberin.

Usein lantio ja trunkki liitetään kehonluennassa seksuaalisuuteen, elinvoimaan, luovuuteen ja aggressioon. Sen muoto ja liikehdintä kertovat tavastamme kohdata maailma ja erilaiset asiat elämässä. Liikutko vapaasti tilanteessa kuin tilanteessa? Pukeudutko itseäsi piilotellen? Onko kehosi mukana menossa vai vain kappale, joka kuljettaa päätäsi paikasta toiseen?

Minkälaisessa roolissa peräsi on elämässäsi? Miten se sopii kehosi ja elämäsi  kokonaisuuteen? Minkälaisia tuntemuksia se herättää kanssakulkijoissasi? Oletko tietoinen mitä takanasi tapahtuu, kun kävelet kadulla?

Jutteleeko hinurisi ihmisille? Provosoiko bärsisi naapurin Maijaa? Keimaileeko katseenvangitsijasi komistuksen kanssa? Vai onko haitari unohtunut kokonaan ja kaipaa kipeästi huomiota?

Rasvakudos (eli läski) on tapa varastoida energiaa, tapa antaa jollekin asialle muoto. Se myös suojelee meitä erilaisilta ulkoisilta ja sisäisiltä uhkilta.

Jotkut kutsuvat läskiä ylipanoksi, liikakiloiksi, painoksi joka pitää poistaa. Elämässä voi kuitenkin olla monenlaista painoa, ei ainoastaan kehossa vaan eri tasoilla. Toiset käyttäytyvät ylipainoisesti; he keräilevät asioita, tunteita, tilanteita tai vaikkapa ihmissuhteita. Toiset keräävät informaatiota, tunteita, tilanteita ja tarpeita kehoon ylimääräisen energian muodossa. Mikä on sinun tapasi käyttää energiaa ja informaatiota?

Millaisena tukirakenteena rasva toimii kehossasi – ja saako se sinulta kiitosta hyödyllisyydestään?

Mitäpä jos lähestyisit läskiä kiinnostuksella, sitä kuunnellen? Läskillä voi olla yhteys jonkin elämänalueesi kanssa. Mikä se voisi olla? Anna sille nimi –  vai onko se paikka? Tilanne? Henkilö? Tunne? Ihminen, joka vie paljon energiaa?  Jokin asia, joka tuntuu turhalta, rasittavalta, raskaalta?

Kuvittele tilanne, tämä jokin, se ihminen, ja pohdi kuinka tuo jokin on yhteydessä rasvakudokseesi. Sopivatko ne yhteen? Sopiiko kudos tähän henkilöön, tähän tunteeseen, tähän tilanteeseen?

Älä koita muuttaa asiaa nyt. Anna aivojesi tutkia ja tehdä yhteyksiä. Koita yhdistää tämä kudos tunteeseen. Alkaako ahdistaa kun mietit reisirasvaa? Vai tuntuuko siltä, että pitäisi lähteä liikkeelle? Tuleeko mieleesi tilanteet työssä tai perheessä? Minkälainen on sinun tunteesi kun ajattelet kudosta?

Mikä tunne kudoksessa voisi piillä? Mitä olet kerännyt ja jättänyt ilmaisematta, elämättä, käyttämättä? Viha, suru,nostalgia, melankolia, into… Kaikki nämä tunteet voivat olla suuria energianlähteitä. Mutta jos emme ole yhteydessä näihin tunteisiin, emme voi käyttää niitä. Kärsimme niistä emmekä löydä niiden kauneutta ja voimaa, pidämme kiinni tilanteista, tapahtumista, tarpeista – jotka sitovat paljon energiaa.

Koita tiedostaa kuinka usein pakenet tätä tunnetta, tätä tilannetta, tätä ihmistä sen sijaan, että käyttäisit sitä eteenpäinvievänä voimana. Kuvittele kuinka paljon energiaa joudut sitomaan itseesi, kun et halua kohdata säilömääsi asiaa. Kuinka paljon kehosi joutuu jarruttamaan ja pitämään kiinni, jotta et kohtaa ikävää (tai mukavaa) tilannetta?

Älä yritä muuttaa mitään nyt – luo vain yhteys kehosi ja elämäsi välille. Pelkästään se saa aivot käsittelemään asiaa uudella tavalla. Huomaatko tapahtuuko siinä kehon osassa jotain, johon  teet yhteyksiä?

Pelkästään huomion johtaminen tähän kehonosaan antaa tilaa metabolisoida ja sulattaa ”informaatiota”, joka kudokseen on kertynyt. Aivot kiinnittävät huomion tähän osaan ja alkavat rakentaa siltaa kehon ja elämän välille.

Ehkä läski ei halua toimia sinua vastaan – vaan koittaa auttaa sinua ratkaisemaan tilanteen, jota et toisella tasolla osannut kohdata?

Rasvakudos on täynnä energiaa, voimaa… Miksi haluaisit päästä eroon voimasta? Käytä se! Anna sen tukea sinua. Anna sen auttaa luomaan jotain uutta. Anna sen auttaa saavuttamaan unelmasi. Anna sen auttaa luomaan sinulle turvallisuuden tunne ja tasapaino. Tee pieniä tasaisia yhteyksiä joka päivä – miten kehosi peilaa asioita joita elät, koet ja tunnet? Älä rasita itseäsi taistelemalla vastaan vaan anna voiman avautua.

Oma peppuni toimii innostukseni mittarina: Mitä vähemmän elämässäni on intoa, sen suurempi konttori. Mitä enemmän elän inspiroivia kokemuksia ja haastan itseäni kasvamaan ihmisenä, sen kauniimpi on keho.

(Kokeile peppumeditaatiota BUTTITUDE täällä: https://gumroad.com/thomashertlein)

Ota yhteyttä: emmi@matrixroom.com

Decodaa tarakkasi!